Højvandslukker - sikring mod regnvand & opstigning af kloak

 

En højvandslukker forhindre opstigning af kloakvandMed en højvandslukker kan man forhindre kloakvand fra den offentlige kloak i løbe baglæns og stige op i boligen.

 

Dette problem ses ofte hvor afløb i huset ligger i umiddelbart niveau med den offentlige kloakledning og hvor f.eks. store regnmægder på kort tid gør, at kloakvandet i den offentlige kloakledning ikke kan ledes hurtig nok væk. Da vand, og derfor også kloakvand, altid vil finde den nemmeste vej væk, ja så vil det løbe baglæns i rørende og stige op i boligen.

 

Med en højvandslukker kan dette forhindres.

 

En højvandlukker består grundlæggende af en stykke rør hvori der er indbygget 2 klapper som er hængslet i toppen. Når kloakvandet løber den rigtige vej, vil disse klapper stå åbne. Hvis kloakbvandet derimod begynder at løber den forkerte vej, vil presset fra kloakvandet gøre, at disse klapper lukker i og derved forhindre tilbageløb af kloakvandet.

 

Har man en højvandlukkere monteret, skal man være opmærsom på, at disse skal serviceres én gang årligt for at sikre at den rent funktionsmæssigt fungerer. Hos Frank Heini Petersen ApS er vi autoriseret til at udføre service på Kessel højvandslukke.

 

Ønsker du mere information omkring højvandslukke, såvel montering som service, så kontakt og gerne.